Završite sve letnje projekte sa Redragon kulerima za laptopove

Hardware 01.07.2024
Autor
Nadja Zagorac

Većina laptopova izvlači vazduh sa donje strane, a poslednjih godina je sve više modela koji ventilaciju imaju sa strane. Problematičan dizajn jer se prilikom upotrebe laptopa uglavnom blokira donji deo aparata, i često dolazi do prekomernog zagrevanja koje može da dovede do brže degradacije komponenti, nestabilnog rada ili kvara hardvera. Zato su nastale podloge za hlađnje, takođe poznate i kao kuleri za laptop, koje će regulisati temperaturu vašeg laptopa, povećati protok vazduha, i omogućiti vam neometani rad.

Korišćenje kulera za laptopove pruža nekoliko prednosti koje će sigurno produžiti život vašem laptopu, i sprečiti ga da se previše zagreje, što je dobro poznata mana ovih proizvoda. Najosnovnije verzije ovih proizvoda se sastoje od ravne površine koja sa donje strane ima ventilatore koji odvode vruć vazduh od vašeg laptopa kako bi sprečili pregrevanje. Naprednije verzije dolaze sa dodatnim funkcijama kao što su podešavanja za brzinu ventilatora, ugrađenim USB portovima, pa čak i sa LED svetlima za korišćenje u mračnim okruženjima. Danas su ovo gotovo nezaobilazni dodaci koji će sigurno unaprediti rad na laptopu, bilo da ga koristite za biznis ili isključivo za zabavu, a mi vam predstavljamo kulere koje je dizajnirala kompanija Redragon.

Redragon Ivy GCP500 Cooler Fan

Redragon Ivy GCP500 kuler za laptopove od dobro poznatog gejming brenda možete koristiti na laptopovima veličine od 12 do 15,6 inča. Ivy GCP500 je ergonometrijskog dizajna i vaš laptop je i dalje udoban za korišćenje kada uključite ovaj turbo hladnjak. Kuler ima pet tihih ventilatora od 2400 obrtaja koji emituju buku od svega 56dB. Četiri manja ventilatora su veličine 60 x 60 x 12 mm, dok jedan veliki dvosmerni ventilator ima dimenzije 140 x 140 x 12 mm. Takođe možete kontrolisati i brzinu kojom rade ventilatori. Ivy GCP500 je napravljen od AL/PP legure aluminijuma, i na sebi ima dva USB ulaza, RGB pozadinsko osvetljenje, a možete i podesiti visinu kulera za još praktičnije korišćenje laptopa. Kuler podržava i noutbukove od 13 do 15 inča, a ima i podesive držače za mobilni telefon do 17,3 inča.

Dimenzije Redragon Ivy GCP500 kulera su 360 x 250 x 55 mm, težak je oko 890 grama, a životni vek mu je procenjen na 45,000 radnih sati. Idealno rešenje za vaš prvi kuler pogotovo ako imate moćan laptop koji generiše mnogo više toplote i potrebna mu je pomoć oko hlađenja.

Redragon Ingrid GCP511 Laptop Cooler  

Još jedan uređaj koji će odgovoriti za sve potrebe hlađenja vašeg laptopa je Redragon Ingrid GCP511. Ovaj kuler podržava laptopove od 15 do 17 inča, i dolazi sa tri RGB osvetljena ventilatora sličnih karakteristika i brzine kao i Ivy GCP500 model. Osvetljenje i brzinu ventilatora možete kontrolisati, kao i igao koji je vama najzgodniji za rad na laptopu. Ventilator može da za jedan minut pomeri 70 kubnih stopa vazduha, i gotovo je istih dimenzija i težine kao Ivy GCP500, iako se Ingrid GCP511 koristi za nešto veće laptopove. Jedino nema držač za mobilni telefon.

Najvažniji faktor pri izboru kulera za laptop je veličina i težina vašeg laptopa, a navedeni kuleri će pomoći svima koji imaju laptopove standardnih tržišnih veličina. Pobrinite se da nabavite kuler/podlogu koja odgovara vašem laptopu, jer premali ili preveliki hladnjak neće biti toliko efikasan u održavanju optimalne temperature vašeg laptopa. A to je svakako izazov za svaki laptop kada dođu letnje vrućine.

speech search
Sačekajte malo...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing