Pripremite se za novu trkačku sezonu sa najboljim volanima u klasi

Hardware 18.12.2023
Autor
Miloš Karaklajić

Abu Dhabi Grand Prix je poslednja trka Formule 1 u sezoni 2023, a završene su i trke za ovu godinu i u WRC i NASCAR šampionatima. Vreme je da se najbolji vozači sveta odmore i treniraju za trke koje ih očekuju sledeće sezone u najpopularnijim trkačkim šampionatima. Da li ste znali da se profesionalni reli i vozači Formule 1 često pripremaju za predstojeće trke preko virtuelnih simulacija vožnji na kompjuterima i konzolama? Ako ste ljubitelji ovog žanra igara, to znači da postoji mogućnost i da ih sretnete tokom međusezonskog odmora na virtuelnim stazama.

Vožnje kao što su F1 2023, rFactor 2, Project Cars 2, Dirt Rally 2.0 (koje možete naći u našoj ponudi) su gotovo izbrisale granicu između realnih i virtuelnih trka, a ako želite da se na najbolji način suprotstavite pravim profesionalcima, volani za PC i konzole će vam sigurno u tome pomoći. Ove godine je izašao Gran Turismo film koji nam priča priču o gejmeru koji je uspeo da se probije u svet profesionalnog morotsporta pomoću njegovog uspeha u simulacijama. Čuda su moguća ako spojite vaše veštine sa vrhunskom opremom za trke po asfaltu i drugim terenima. Možda samo želite da efikasnije upotrebljavate vaša vozila u Farming Simulator-u, ili da ne oštetite kamion dok isporučujete tovar u Euro Truck Simulator 2? Volane u nastavku podržava veliki broj video igara koje su popularne među vozačima.

Thrustmaster T248 za PC/PS4/PS5

Thrustmaster-ova filozofija još od 90-ih godina je ‘’strast, kvalitet i inovacije’’, i kompanija godinama nastoji da poboljša realizam i približi nam legendarne gejming svetove nudeći uzbudljiva i izuzetna iskustva. Od hardkor do novih gejmera, Trustmaster-ovi dodaci za PC i konzole ostvaruju najrazličitije snove. Svi oni koji žele da zamene svoje tastature i miševe, ili gejmpadove, ili poboljšaju svoje veštine koje su stekli sa nekim volanom za početnike, Trustmaster je dizajnirao T248 volan upravo za njih.

Trustmaster T248 je kompatibilan sa kompjuterima i PlayStation konzolama, a jedna od prvih karakteristika koje ćete primetiti je ekran koji ima više od 20 različitih displeja. Ručno možete menjati veliki broj podešavanja (kao što je tip Force Feedback-a), i imate izbor šta želite da vidite od informacija kao što su RPM, vreme vašeg najboljeg kruga i slično. Na zvaničnom sajtu možete i da pogledate koje sve igre podržava ovaj volan.

T248 ima tri tipa Force Feedback-a koji možete koristiti u svim igrama koje podržava, ili ga menjati dok vozite. Ovaj volan sa hibridnim sistemom pruža igračima do 70% više snage od prethodnih volana ovog tipa, a ovaj sistem je odgovoran i za izvanredno ponašanje vozila kojim upravljate. Volan ima i dvostuko više dugmića od njegovih prethodnika, što fizičkih, što virtuelnih. Zahvaljujući svojoj magnetnoj tehnologiji, T248 pedale omogućavaju veoma brzo menjanje brzina, sa jasnim i preciznim osećajem aktivacije. T3PM magnetne pedale imaju i četiri nivoa pritiska, što predstavlja ogroman napredak u pogledu svestranosti i u pogledu odziva u igri.

Logitech G923 za PC/PS4/PS5

Logitech već dve decenije kreira odlične volane, a G923 je još jedan volan koji dolazi sa pedalama i mnogim unapređenjima u odnosu na njegovog starijeg brata G920. Logitech G923 je najnovija generacija volana i dizajniran je da bi se uključio u fiziku vaše video igre, prižajući neviđeni realizam. Logitech-ova najnovija inovacija u force feedback tehnologiji (Trueforce) povezuje se direktno sa motorima iz simulacija, i fizikom, kako bi proizvela reakcije u realnom vremenu sa što većom verodostojnošću. Dvostruko kvačilo ovog volana vam pomaže i da brže startujete trku, što znači više vuče, a manje dima.

Klasičan dizajn Logitech volana je modernizovan. Nove boje, brušeni metal, kožni šavovi kao na skupocenim automobilima, i uglačane pedale čine da G923 izgleda veoma profesionalno. PlayStation kontrole se takođe nalaze na volanu, tako da bez obzira na koji način se trkate, sve komande su vam blizu šaka. Točkići sa 24 pozicije kontrolišu vuču, broj obrtaja, silu kočenja, a ugrađene LED diode u boji pokazuju vaš opseg obrtaja će vam skrenuti pažnju kada ste u crvenoj zoni. Pedale ovog volana su osetljivije i preciznije, a progresivna opruga oponaša ponašanje kočionog sistema osetljivog na pritisak za pravo trkačko iskustvo. Imaćete i ogromnu kontrolu ako ih podesite za peta-prsti manevre.

Ogromnu fleksibilnost oko podešavanja volana vam pruža i softver G HUB za PC na kojem možete uticati na mnogobrojne parametre, i sva podešavanja sačuvati ukoliko menjate igre.

speech search
Sačekajte malo...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing