Prenesite deo trkačkih simulacija u realnost sa Playseat Evolution Alcantara stolicom

Hardware 08.04.2024
Autor
Miloš Karaklajić

Trkačke simulacije su dugi niz godina jedan od popularnih žanrova video igara, ali poslednjih godina možemo da vidimo kako granice između simulacije i realnosti polako nestaju. Moderne trkačke simulacije su postale toliko bliske pravim trkama da se profesionalni vozači Formule 1, Naskara, i sličnih šampionata, danas pripremaju za predstojeće trke koristeći simulacije staza, a i vozila se ponašaju gotovo identično kao u stvarnosti.

Popularnost trkačkih simulacija je naročito porasla od kako su počeli da se organizuju esports turniri u kojima ponekad možemo da vidimo čak i profesionalne vozače. Ovo ne znači da oni automatski dominiraju na ovakvom tipu turnira. Često ne budu čak ni na pobedničkom postolju, a šta sve treba da poseduje jedan virtuelni vozač da bi ostavio iza sebe nekog kao što je F1 šampion? Pored odličnih refleksa, poznavanja vozila i staza, mnogi vozači koji ozbiljno shvataju simulacije kao što su iRacing, Assetto Corsa, rFactor 2, Automobilista 2, ili F1 23, poseduju trkačke stolice koje ih još više približavaju vrelom asfaltu i mašinama koje voze. Ako ste i vi dugogodišnji vozač, onda će vam Evolution Alcantara od kompanije Playseat sigurno pomoći da se izborite za bolju poziciju na sledećoj trci i da osetite svaku krivinu staze.

Playseat Evolution Alcantara

Uskočite u trkačku stolicu od Playseat-a, Evolution Alcantaru, i vozite kao pravi profesionalac. Dizajn ove stolice oponaša sedeći položaj u pravom trkačkom automobilu, tako da će se korisnici osetiti kao da su zapravo za volanom. Odrasli i deca mogu da koriste ovo sedište zahvaljujući velikom broju funkcija za podešavanje. To će vam pomoći i da uvek pronađete savršenu i najudobniju poziciju za kratke, ili duge staze. Pedale i volan se pomeraju napred i nazad, pa ih možete držati na najboljoj udaljenosti od ruku i nogu. Takođe je moguće podići ili spustiti volan, a sedište podešavate pomoću klizača koji ide napred ili nazad, baš kao u automobilu. Ukoliko vam je potreban menjač, i njega ćete lako montirati sa strane sedišta i uvek će vam biti na dohvat ruke.

Evolution Alcantara ne dolazi sa volanom i pedalama, ali je kompatibilan sa većinom brendova kao što su Logitech, THRUSTMASTER, Fanatec i drugi. Svi oni se jednostavno montiraju na stolicu bez ikakvih komplikacija. Evolution Alcantara je kompatibilan sa Windows-om, Mac-om, PS2, PS3, PS4, Wii, Wii U, Xbox, Xbox 360 i Xbox One konzolama, ne morate je uključiti u vaš sistem tako da ne morate da strahujete o nekompatibilnosti. Možete je koristiti i za VR (Virtual Reality) gejming. Čvrsta metalna konstrukcija znači da je stolica stabilna čak i kada se pomerate u njoj, a presvlake koje se koriste su iste kao u pravim automobilima za autentičan osećaj vožnje. Sedište možete i preklopiti radi lakšeg skladištenja kada završite trkanje, a i kada ga otpakujete jednostavno ćete ga sklopiti i to bez dodatnog alata.

Ako već planirate da se borite za trkačke trofeje onda vam je i bitno koliko prostora vam je potrebno za ovo sedište. Dimenzije ovog proizvoda su 130x50x68 centimetara, i težak je oko 20 kilograma. Evolution Alcantara stolicu mogu da koriste vozači koji su minimalno visoki 120 centimetara, a maksimalno 220 centimetara. Preporučena težina vozača je minimum 20 kilograma, a sedište podržava ljubitelje brzine do maksimalnih 120 kilograma.

Playseat Evolution Alcantara je definitivno rešenje za realistične simulacije vožnje koje od danas možete da iskusite u vašem domu. Kompanija se udružila sa profesionalnim vozačima i zajedno sa njima osmislila i dizajnirala autentičan kokpit za simulacije trka. Pravi GTR položaj Evolution Alcantara sedišta će navesti vaš um da pomislite da ste u pravom trkačkom automobilu. Pomoću superiorne tehnologije sedište vam šalje povratne informacije o sili koja utiče na vaš volan, a ovo će vam pomoći da brzo shvatite šta treba da poboljšate u vašim performansama i postanete bolji i brži vozač. Užitak u vožnji sa Playseat Evolution Alcantara sedištem možete još više unaprediti sa raznim Playseat dodacima koje ćete pronaći u našim prodavnicama.

speech search
Sačekajte malo...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing