Ponesite gejming sa sobom pomoću Razer Edge ručne konzole

16.01.2024
Autor
Tamara Turković

Ručne konzole postoje već decenijama, ali zadnjih godina smo primetili nezapamćenu ekspanziju tržišta i tehnologije koja se koristi u izradi novih proizvoda. Daleko smo stigli od dana kada smo u džepovima nosili ručne konzole koje su isključivo pravile kompanije poznate po kućnim centrima zabave. Nekada su samo Nintendo i Sony vladali ovim tržištem, ali danas se ove kampanije moraju ozbiljno boriti sa konkurencijom na ovom tržištu jer su se pojavili novi igrači. Danas vam predstavljamo predstavnika jedne čuvene kompanije, Razer Edge.

Razer Edge WiFi

Dizajn Razer Edge-a je zasnovan na dva dela. U paketu dobijate sam Edge tablet sa OLED ekranom od 6.8 inča, 144Hz i rezolucijom od 2400 x 1080, a uključen je i odvojivi deo sa kontrolama. Edge-ov gejmpad dosta liči na Kishi V2 dodatak za igranje za mobilne telefone, i tehnički se radi o gotovo istom proizvodu, samo sa par izmena. Kontroler koji dolazi sa Edge-om nosi naziv Kishi V2 Pro, i ima isti raspored dugmića kao standardna verzija, ali dugmići poseduju heptičku Razer HyperSense tehnologiju. Iskoristite i Virtual Controller mod pomoću kojeg možete da programirate kontrole na dodir koje se koriste u mnogim igrama za mobilne telefone, na vaš Kishi V2 Pro. Kishi V2 Pro ima i 3,5 mm audio priključak koji je jedini konektor pored USB-C-a na aparatu. Dobijate i deo za microSD kartice, što je jako bitno za ovaj tip portabl proizvoda. Gejmerima će značiti i nekoliko makro dugmića koje u igrama možete podesiti. Kishi V2 je već jedna od najboljih periferija za mobilne telefone, a u paketu sa Edge-om dobijate još impresivniji kontroler koji je lak za korišćenje, još ergonomičniji, a pritiskanje dugmića je pravi užitak.

Koncentrisali smo se na sve što se nalazi na spoljašnjoj strani Razer Edge-a, ali šta dobijamo ispod ‘’haube’’? Razer Edge pokreće Snapdragon G3x Gen 1 gejming čipset za aktivnim hlađenjem i Kryo CPU od 3 GHz. Kombinacija koja će vam sigurno pružiti veliki broj frejmova u igrama za Android. Nakon prvog podešavanja aparata, dobrodošlicu će vam poželeti Android 12 operativni sistem u Razer temi i šarenom pozadinom na kojoj možete pristupiti vašim igrama i aplikacijama. Postoji i specijalno dugme ispod desnog stika kontrolera koje pritiskom otvara Razer-ovu Nexus aplikaciju koja služi da brže pokrenete igre, podesite kontrole, strimujete i naštimujete druge opcije Razer Edge-a. Ručna konzola ima 6 GB RAM memorije, 128 GB slobodnog prostora, a bateriju od 5000 mAh ćete potrošiti nakon 15 sati slabog korišćenja, ili sedam sati igranja. Ovo je velika prednost u poređenju sa proizvodima konkurencije.