Najfinije graviranje i u vašem domu sa Elegoo PHECDA Laser Engraver Cutter-om

Hardware 17.06.2024
Autor
Miloš Karaklajić

Mašine za lasersko graviranje i sečenje su nekada bile dostupne samo u određenim industrijama i fabrikama, ali danas i vi možete uživati u benefitima ovih aparata koji se nalaze u slobodnoj prodaji. Ove mašine su fleksibilno rešenje za razne industrijske i komercijalne izazove, a mnogi ih koriste i za kreiranje modela i prototipova. Prilikom laserskog sečenja mašina se koristi za sečenje kompletnih oblika, ili delova od izabranog materijala. Lasersko graviranje sa druge strane koristi jak laser da istopi površinu materijala, ostavljajući vidljivu dubinu koja može biti manja od milimetra. Oba ova procesa koriste laser za menjanje površine materijala, i mogu se koristiti na najrazličitijim materijalima, uključujući drvo, staklo, metal, plastiku i slično. Moderne verzije ovih mašina mogu da obavljaju različite operacije u zavisnosti od toga kako korisnik konfiguriše svoja podešavanja. Elegoo PHECDA može da gravira i seče materijale, tako da je ovo naš najbolji predstavnih ovih multifunkcionalnih aparata.

Elegoo PHECDA Laser Engraver & Cutter

Elegoo je kompanija koja ima već dosta iskustva sa transformacijom nekadašnjih industrijskih mašina u pristupačne kućne aparate. Odavno su jedan od najprepoznatljivijih brendova na tržištu 3D štampača, ali su otišli i korak dalje sa kreiranjem PHECDA Laser Engraver & Cutter-a koji dolazi u varijantama od 10W i 20W izlazne snage. Verzija od 20W ima fokusnu tačku od 0,07 mm x 0,13 mm, dok laser od 10W se fokusira na tačku od 0,06 mm x 0,06mm, i omogućava vam da kreirate neverovatno precizne detalje dok sečete ili gravirate brzinom od 25000 mm u minutu. Aparat može da upotrebljavate na različitim materijalima, a mašina od 20W može da obradi i ploče od lipe do 14 mm, dok verzija od 10W može da iseče ploču od istog materijala debljine do 8mm.

Kada želite da koristite laser za kreiranje uzbidljivih i privlačnih dizajnova, ova mašina ima veliku površinu za graviranje od 400 x 400 mm, koja će zadovoljiti sve vaše lične potrebe i odlična je za umetničke projekte velikih dimenzija. Dva ventilatora za hlađenje na glavi lasera i filter za dim će se efikasno pobrinuti za izduvne gasove i prašinu koja nastane tokom graviranja. Ventilatori se zaustavljaju malo nakon prekida graviranja kako bi produžili radni vek, smanjili buku i uštedeli energiju. Filtere možete jednostavno zameniti uklanjanjem odvojivog poklopca, a aparat je kompatibilan sa LightBurn i LaserGRBL sotverima, što kompletira njegovu neuporedivu fleksibilnost. Mašina je napravljena od legure aluminijuma da bi izdržala i bila stabilna kada je koristite pri velikim brzinama. Kvalitetni i tihi motor Elegoo PHECDA aparata smanjuje vibracije i buku dok ga koristite, a mašina poseduje i druge inovacije. POM V točkovi, sličnog kvaliteta kao oni iz vazuhoplovne industrije, su ultra tihi, precizni i otporni na habanje, dok dva reda od po tri točka na Y osi, u kombinaciji sa šinom sa V-žlebom i pojasom sa visokim sinhronim zatezanjem, osiguravaju stabilno, tiho i precizno kretanje lasera. Elegoo je razmišljao i o vašoj bezbednosti kada su kreirali ovu mašinu, i ugrađeni senzor će automatski zaustaviti rad aparata i upaliti alarm ako otkrije plamen.Pored jačine lasera, dve verzije Elegoo PHECDA aparata nemaju neke drastične razlike. Aparat je težak 6,5 kilograma i veličine 673 x 660 x 190 mm, a ukupna jačina mašine od 10W je 55W, dok verzija od 20W ima jačinu od 85W. Brzina graviranja i sečenja, površina za rad, i podešavanje visine lasera, su indentične, a već smo pomenuli da su najveće razlike u debljini sečenja i fokusnoj tačci između dve verzije koje možete naći u prodaji. Iskusite oličenje preciznosti, brzine, i isplativosti sa Elegoo PHECDA laserskim graverom i sekačem. Unapredite vaše projekte sa najboljim aparatom u klasi i investirajte u izvanredne proizvode.

speech search
Sačekajte malo...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing