Najvažnija (virtuelna) sporedna stvar na svetu – video igra FIFA 23

Video Igre 23.12.2022
Autor
Luka Zlatić

Najvažnija (virtuelna) sporedna stvar na svetu – video igra FIFA 23

Da li ste znali da saradnja međunarodne fudbalske federacije FIFA i Electronic Artsa na ovoj video igri traje punih 30 godina? Čitava jedna istorija video igara i pravog fudbala je ispisana od kako smo prvi put mogli da šutnemo loptu u nekoj FIFA igri, bilo to na SEGA Mega Drive konzoli ili na PC-u, pa do danas, gde PC i dalje postoji, ali su konzole neke potpuno druge.

Značaj koji FIFA 23 ima nije samo u toj dugovečnosti, već i u činjenici da će ovo biti poslednji put, bar za sada, da fudbalska simulacija koju Electronic Arts pravi i izdaje nosi ime FIFA. Od sledeće godine će FIFA igre praviti neko drugi, a EA-u će ostati EA Sports Football Club (ako ne smisle neko bolje ime).

Ima toga još... Ovo je godina u kojoj smo ispratili Svetsko Prvenstvo u fudbalu u Kataru, a FIFA 23 je ubrzo nakon izlaska, a pred početak veličanstvene fudbalske smotre dobila besplatni update vezan baš za World Cup.

Svetsko prvenstvo u fudbalu

Iako su reprezentacije postojale u igri i pred početak Svetskog, video igra je uz ovaj update potpuno presvučena u svetkovinu koja se održava u Kataru. Upeglani su sastavi reprezentacija učesnika, dresovi su dorađeni, stadioni su sagrađeni (bez problema za radnike), a dodati su i još neki sadržaji. Moguće je odigrati celo prvenstvo od početka do kraja kako u offline tako i online modu.