Crisis Core Final Fantasy VII Reunion

Video Igre 27.12.2022
Autor
Luka Zlatić

Da li ste igrali najređi Final Fantasy?

Final Fantasy je verovatno najbolji, a sigurno najpopularniji i najdugovečniji serijal japanskih RPG video igara, popularnih JRPG-a. Petnest igara u glavnom serijalu, od kojih se bar četiri često pojavljuju na svim top listama, kao i gomila spin-offova, remakeova, rebootova... dovoljno govore o svemu tome.

Ipak, postoji jedna igra iz serijala, koja je nekada bila jako dobra, ali je nije zaigrao uobičajeno ogroman broj gejmera, pošto je bila ograničena na samo jedan sistem. Crisis Core Final Fantasy VII je prequel legendarne igre Final Fantasy VII koji je izašao samo za Sony prenosivu konzolu PlayStation Portable, odnosno za PSP.

Uspeh remakea prvog čina originalne igre Final Fantasy VII je motivisao Square Enix da presvuče i Crisis Core u moderno ruho, što je urađeno na najbolji način.

Kakav je Crisis Core Final Fantasy VII bio nekad

Ovaj naslov je u originalu izašao 2012. godine i ispričao nam je priču o momku koji se zove Zack Flair, a saborci su mu Cloud Strife (glavni lik FF7), ali i Sephirot (glavni zloća iste igre). Iako je igra bila akcioni RPG i malo je odudarala od onoga što fanovi JRPG igrica vole, zahvaljujući super priči, vrhunskoj atmosferi i, pre svega, odličnim borbama osvojila je srca igrača. Bar onih koji su tada imali PSP.

Jedan od noviteta koji je proslavio Crisis Core je DMW – Digital Mind Wave, svojevrsna slot mašina koja konstanto radi za vreme sukoba i morate da je pratite kako biste znali koje moći vaši likovi mogu da izvedu. DMW dodat na akcione borbe slične onima iz recimo igre Kingdom Hearts su zaista bile prava stvar.

Kakav je Crisis Core Final Fantasy VII Reunion danas

Osim što je u naziv igre dodata reč Reunion, jer zaista, ponovo se srećemo sa nekim omiljenim likovima iz prošlosti (a i oni se sreću međusobno), Crisis Core je spektakularno modernizovan. Grafika uopšte ne podseća na onu sa prastare prenosive konzole, već može da stoji rame uz rame sa najmodernijim igrama. Akcija i atmosfera su i dalje vrhunski. Digital Mind Wave radi kao sat (ili bar odlična slot mašina). A priča je i dalje na mestu.