Armored Core VI Fires of Rubicon je novi letnji hit!

Video Igre 28.08.2023
Autor
Luka Zlatić

FromSoftware je sigurno trenutno jedan od najboljih studija za izradu igara, a to potvrđuje i činjenica da ne pamtimo kada je njihova poslednja igra loše prošla kod kritičara i publike. Studio nas već dugi niz godina zabavlja sa uzbidljivom i izazovnom Dark Souls franšizom, a FromSoftware su i kreatori žanra koji se danas naziva soulslajk. Pored Dark Souls igara, u ovom žanru su izbacili i igre kao što je BloodBorne, Sekiro: Shadows Die Twice, a prošlogodišnji hit Elden Ring je našao svoje mesto na listama najboljih igara svih vremena mnogih igrača.

Danas se FromSoftware vraća još jednoj njihovoj intelektualnoj svojini nakon deset godina. Poslednji put FromSoftware je izbacio Armored Core igru 2013. godine, a posle dužeg čekanja ljubitelji meka igara su konačno dobili modernu igru iz ovog serijala sa Armored Core VI: Fires of Rubicon. Armored Core VI: Fires of Rubicon je stigao na PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One i Xbox Series X/S konzole. Po svemu sudeći očekuje nas još jedna neverovatna avantura u fascinantnom naučno fantastičnom svetu koji je kreirao FromSoftware.

Kao što smo već rekli, Armored Core VI: Fires of Rubicon je razvio FromSoftware, a izdavač je kompanija Bandai Namco Entertainment. Ovo je prva igra u serijalu nakon Armored Core: Verdict Day koji je izašao 2013. godine za PlayStation 3 i Xbox 360 konzole. Armored Core VI će biti i prva Armored Core igra koja će od prvog dana biti dostupna na PC-u, i sve do 2005. godine Armored Core je bio PlayStation ekskluziva, a prva igra koja je došla na više konzola je bila Armored Core 4.

Fires of Rubicon se zasniva na borbama meka robota, u kojem igrači preuzimaju ulogu iskusnih pilota koji kontrolišu ove impresivne mašine poznate kao Armored Core. Piloti imaju ogromnu fleksibilnost pri modifikaciji svih mehanizama ovih borbenih vozila uz upotrebu različitih delova koji omogućavaju igračima da unaprede ili izoštre mogućnosti njihovih mekova. Široki arsenal oružja daje igračima stratešku slobodu dok učestvuju u borbama, pa možete u svakoj ruci, i na leđima, držati oružja za daljinu i blizinu. Koncept misija iz prethodnih Armored Core igara se ponovo vratio, a na osnovu postignutih ciljeva u misijama dobijate kredite koje potom trošite za usavršavanje vaših metalnih giganata.